Ιστορική Αναδρομή

Αθλητικό Σωματείο Μανδριών

Αθλητικό Σωματείο Μανδριών

Τον Φεβρουάριο του 2012 ο Χρήστος Μιχαηλίδης  έχοντας την ιδέα της δημιουργίας ενός αθλητικού σωματείου στο χωριό, προσέγγισε το νέο Συμβούλιο του Χωριού που εκλέγηκε την ίδια χρονιά. Το συμβούλιο ήταν θετικό στην ιδέα (υπήρχε μάλιστα στα σχέδια των περισσοτέρων νέων εκλεγόντων στο συμβούλιο) και υποσχέθηκε ότι εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον από τους συγχωριανούς και ιδίως από την νεολαία του χωριού, θα βοηθήσει στην προσπάθεια αυτή. Μετά από τρεις συναντήσεις όπου τέθηκαν ιδέες,  προβλήματα και επιλύθηκαν απορίες όσο αφορά την μελλοντική λειτουργία του σωματείου, μαζεύτηκαν τα απαιτούμενα ιδρυτικά μέλη. Στις 21 Μαρτίου 2012 ιδρύθηκε το Αθλητικό Σωματείο Μανδριών. Εκλογές δεν πραγματοποιήθηκαν  αφού μεταξύ των ιδρυτικών μελών αποφασίστηκαν τα άτομα που θα συμμετείχαν στο 9μελές συμβούλιο. Πρόεδρος του Σωματείου ανέλαβε ο Νεόφυτος Χρίστου, ο οποίος παραμένει μέχρι σήμερα. Η αρχή δύσκολη αφού έπρεπε να βρεθούν χορηγοί και να μαζευτούν χρήματα, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα μαζεύτηκαν παίκτες και δημιουργήθηκε η ποδοσφαιρική ομάδα.

Τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς η ποδοσφαιρική ομάδα εγγράφηκε στην ομοσπονδία της Π.Ο.Α.Σ.Π. όπου συμμετέχει μέχρι και σήμερα. Συγχρόνως το Κοινοτικό Συμβούλιο του χωριού ανέλαβε να φτιάξει το υφιστάμενο χωμάτινο γήπεδο που υπήρχε και να το μετατρέψει σε  χλοοτάπητα. Μέχρι τότε η ομάδα ενοικίαζε γήπεδο όπου έδινε τους αγώνες της. Λίγο πριν το τέλος της πρώτης ποδοσφαιρικής χρονιάς 2012-13 ο χλοοτάπητας  ήταν έτοιμος ενώ αργότερα έγινε η περίφραξη του γηπέδου και η τοποθέτηση προβολέων. Μια χρονιά μετά κατασκευάστηκαν αποδυτήρια.

Στην πρώτη της χρονιά η ομάδα συμμετείχε στο πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας όπου τερμάτισε 4η και ανέβηκε στην Α’ Κατηγορία. Στην επόμενη χρονιά η ομάδα αν και πρωτάρα στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας τερμάτισε 5η και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Την χρονιά 2014-15 η ομάδα έθεσε πρωταγωνιστικούς στόχους. Με ένα πολύ καλό σύνολο και προπονητή τον Γεώργιο Καρατζά διεκδίκησε το πρωτάθλημα μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές και κατάφερε τελικά να τερματίσει στην 3η θέση. Στο Κύπελλο προκρίθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά στα ημιτελικά και ήταν αποφασισμένη αυτή την φορά να προκριθεί στον μεγάλο τελικό. Τα κατάφερε εύκολα και ο πρώτος τελικός της ομάδας ήταν γεγονός. Σε μία γιορτινή ατμόσφαιρα στις 05/04/15 η ομάδα αντιμετώπισε την Κολώνη Γεροσκήπου FC στον τελικό του Κυπέλλου και κατάφερε να νικήσει με 3-1 και να κατακτήσει το Κύπελλο.